Filiz Tam Buğday Burgu Taze Fasulyeli Yaz Makarnası
Zorluk Derecesi Orta
Malzemeler
- 65 Gram Tam Buğday Filiz Burgu Makarna
- 100 Gram taze fasulye
- 1 Diş sarımsak
- 1/2 Adet kapya biber
- Tuz
- Karabiber
- 15 Mililitre Zeytinyağı
Hazırlanışı
- Taze fasulyeleri ayıklayın ve ortadan ikiye bölüp şeritler halinde doğrayın ve tuzlu kaynar suda 2-3 dakika şok haşlayın ve buzlu suda soğutun süzdürün.Makarna için taze fasulyeleri haşladığınız suyu derin ve geniş bir tencereye alın ve kaynatın, su kaynadıktan sonra tuzu ekleyin. Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyin, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresine göre pişirin ve süzdürün. Kapya biberleri şeritler halinde kesin. Tavada zeytinyağında sarımsakla kapya biberi soteleyin, fasulyeyi ekleyin ısıtın ve makarnayı ekleyin. Afiyet olsun!