
Analı Kızlı Makarna
Zorluk Derecesi Orta
Malzemeler
- 150 gram Filiz boncuk makarna
- 150 gram Filiz ince uzun makarna
- 1 Adet tavuk göğsü
- 1 Çay kaşığı tuz
- 1 Tatlı kaşığı karabiber
- 8 Diş sarımsak
- 4 Çorba kaşığı nar ekşisi
- 2 Çorba kaşığı domates salçası
- 1 Çorba kaşığı kekik
- 1 Çorba kaşığı toz kırmızı biber veya pul biber
- 2 Çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 Adet kuru soğan
- 1 Çorba kaşığı tereyağı
- 1 Çorba kaşığı un
- 9-10 Dal maydanoz
Hazırlanışı
- 1 adet tavuk göğsünü küp küp doğrayın. 8 diş sarımsağı minik minik kıyın. Dilerseniz püre haline de getirebilirsiniz. Tavuk göğüslerin içerisine 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 8 diş sarımsağı, 4 çorba kaşığı nar ekşisi, 2 çorba kaşığı domates salçası, birer çorba kaşığı kekik ve toz biberi ekleyin. Dilerseniz 1 çorba kaşığı pul biber de kullanabilirsiniz. Tavukları güzelce karıştırarak bütün güzelliklerin özleşmesini sağlayın. Satır kıyması çeker gibi bıçakla ince ince tezgâhta kıyıp karıştırın. Harcı 30 dakika üstü kapalı olarak bekletin. Vaktiniz yoksa bekletmeden de devam edebilirsiniz.Bekletmek lezzetine lezzet katacaktır. Tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin ve ısıtın. 1 adet soğanı ortadan ikiye kesin. Küçük küçük kesmek suyun berraklığını bozacaktır. İkiye bölüp atmak bunu engelleyecektir. Tavuklu harcı ve soğanları tencereye ekleyin, 1.5-2 dakika kavurun. Ortasına yuvarlak bir boşluk açın. Ortadaki boşluğu 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyip eritin. 1 çorba kaşığı unu tereyağının üzerine ekleyin. Tavuklu harca çok bulaştırmadan un ve tereyağını kahverengileşene kadar kavurun. Yaklaşık 2-3 bardak sıcak suyu tencereye ekleyin. Başta az bir su eklemek karışımın daha rahat açılmasını ve yemeğin daha iyi helmelenmesini sağlayacaktır. Ardından üzerini 2 parmak geçene kadar tekrar sıcak su ekleyin.Önce 150 gr ince uzun makarnayı, 1 dakika sonra 150 gram boncuk makarnayı tencereye ekleyin. Pişme sürelerinin arasında 1 dakika fark olduğu için birini önce koymalısınız. Paket üzerinde ki pişirme önerisine bakarak süreyi ayarlayabilirsiniz. Su tekrar kaynayınca altını biraz kısın ve 8 dakika tutun. 9-10 dal maydanozu yaprak yaprak ayırın veya kabaca doğrayın. Makarnalar piştiğinde soğanları çıkarabilir ya da soğanla yemek isteyenlere ikram edebilirsiniz. Servis kasesine alın üzerine maydanozları serpin. Analı, kızlı, makarnalı afiyetle yemeniz için hazır. Afiyet olsun.